Bij SafetyBloxx krijgen we wel vaker de vraag of men zou kunnen kiezen voor slagbomen als vorm van terreinafbakening. Bij slagbomen zijn er aan aantal grote nadelen op te noemen die met name belangrijk zijn om te benoemen bij een evenement op een openbaar terrein. Benieuwd naar de grootste nadelen van slagbomen bij een evenement? Wij zetten ze voor je op een rij!

1. Constante bewaking of automatische controle

Bij een slagboom dien je rekening te houden met een constante bewaking of een ingebouwde automatische controle. Denk aan een pasje die je voor de slagboom kunt houden. Deze vorm van wegversperring kan handig zijn bij kantoorgebouwen, maar niet bij tijdelijke evenementen. De investering is vaak te groot om te zorgen voor een automatisch systeem (en dan laten we het regelen van toegang en pasjes nog even achterwege) en ook het neerzetten van een beveiliger bij de slagboom is ontzettend kostbaar.

2. Prijzig en vaak permanent

Een evenement of festival is tijdelijk en zal in veel gevallen niet langer duren dan enkele dagen. Denk bijvoorbeeld aan een kermis, food festival of een markt. Om daarvoor een slagboom of meerdere slagbomen te laten plaatsen is vaak te prijzig en soms zelfs nog geen eens mogelijk. In veel gevallen wordt er pas voor slagbomen gekozen als er sprake is van een permanente plek met een specifiek doel. Een goed voorbeeld hiervan is een parkeergarage.

3. Onoverzichtelijk en verwarrend

Naast het feit dat het enorm prijzig kan zijn en je bij slagbomen dient te zorgen voor een 24 uurs controle, kunnen ze ook voor verwarring zorgen. Zo kunnen bezoekers van een festival denken dat zij daar heen moeten om hun auto te parkeren. Het kan zorgen voor onoverzichtelijke situaties, wat we natuurlijk willen voorkomen bij een evenement.

4. Dragen niet bij aan de sfeer van een evenement

Het is natuurlijk de vraag of de toegangswegen in of uit het zicht zijn van de evenement bezoekers. Maar alsnog is het belangrijk om het sfeerelement hoog in het vaandel te houden bij het organiseren hiervan. Bij een rood wit gevlakte slagboom is er geen sprake van een gezellig en sfeervol item: maar eerlijk is eerlijk, hij toont wel goed dat de doorgang versperd wordt. Prima voor een parkeergarage uit mijn eerdere voorbeeld, maar minder wenselijk bij een evenement.

De oplossing voor deze nadelen: de Bloxx van SafeteyBloxx voor evenementen

Natuurlijk zijn er voor het afbakenen van terreinen ook sfeervolle mogelijkheden, die daarbij alsnog perfect bijdragen aan de veiligheid van bezoekers van evenementen. Roadblocks, maar dan wel sfeervolle! Bij SafetyBloxx hebben we unieke roadblocks in een sfeervol jasje die je kunt gebruiken voor het afbakenen van een terrein voor evenementen of festivals. Laten we kijken hoe deze Bloxx bovenstaande nadelen kunnen weerleggen:

  1. Constante bewaking is niet meer nodig. De roadblocks bakenen complete wegen af, waardoor men er sowieso niet meer langs kan.
  2. Vanwege het feit dat je de roadblocks kunt huren bij SafetyBloxx, hoef je je geen zorgen te maken over grote aanschafkosten.
  3. Doordat de Bloxx opvallen, op een sfeervolle manier, zal men gelijk duidelijk de afbakening van het terrein herkennen
  4. SafetyBloxx biedt vriendelijk ogende roadblocks aan, van enige afbreuk van de sfeer bij een evenement of festival is zeker geen sprake

Meer weten over onze roadblocks? Kom in contact!

Wist je dat we bij SafetyBloxx ook meedenken bij het positioneren, plaatsen en het transporteren van deze roadblocks? Wij denken graag met je mee bij strategische beslissingen en nemen heel wat werk uit handen. Neem vrijblijvend contact op als je meer informatie wilt ontvangen!