Als organisator van een event of festival ontkom je er niet aan: je dient rekening te houden met het afzetten van wegen rondom het terrein van het evenement. Je dient dus op zoek te gaan naar mogelijkheden voor wegversperringen, waarbij roadblocks meestal een geschikte een oplossing. Echter dien je bij het huren van roadblocks rekening te houden met een aantal factoren. Denk aan de juiste strategische plekken van de roadblocks, het transport hiervan en de gewaarborgde veiligheid van de betonblokken. In deze blog helpen we je met 5 tips voor het huren van roadblocks. Check de tips en maak straks de juiste keuzes!

Laat verhuurders van roadblocks met je mee denken

Wanneer je een evenement organiseert ben je met honderd zaken tegelijk bezig. Denk aan vermaak, het regelen van artiesten en zorgen voor protocollen bij bepaalde situaties. Echter is het afbakenen van het terrein ook een belangrijke, waarbij roadblocks geplaatst kunnen worden om verkeer tegen te houden. Het is dan ook slim om de verhuurder van roadblocks mee te laten denken bij het strategisch plaatsen van de betonblokken. Bij SafetyBloxx hebben we ervaring met het plaatsen van onze Bloxx, waarbij we goed met je mee kunnen bepalen wat de juiste posities zijn.

Regel direct transport van de roadblocks

Het laatste wat je wilt is roadblocks huren en vervolgens nog op zoek moeten gaan naar een transportbedrijf om ze naar het terrein te vervoeren op de juiste data. Het is veel slimmer om bij te kiezen voor een mogelijkheid waarbij de verhuurder van roadblocks deze ook kan transporteren naar de juiste locatie. Ook niet onbelangrijk: je wilt natuurlijk ook dat ze strakjes weer netjes opgehaald worden. SafetyBloxx kan dit voor jou uit handen nemen.

Kijk naar veiligheid van de roadblocks

Met roadblocks wil je niet alleen een weg versperren: je wilt ook daadwerkelijk verkeer tegenhouden. Het is dan ook super belangrijk om te kijken naar de veiligheid van de betonblokken als versperring. Bekijk waar ze op getest zijn, of ze groot genoeg zijn én of ze opvallen. Zo kunnen de Bloxx van SafetyBloxx ervoor zorgen dat een vrachtwagen met 40 km/u direct afgeremd wordt als deze tegen de roadblocks aanrijdt. Daarbij zijn ze opvallend en groot genoeg om te zorgen voor een veilige afzetting.

Ga na of je wilt huren of eenmalig wilt plaatsen

Er zijn mogelijkheden om roadblocks te huren of eenmalig te laten plaatsen. Het is in veel gevallen slimmer om roadblocks te huren dan deze te kopen. Dit vanwege de volgende redenen:

  • Je hoeft geen opslagruimte te hebben bij het huren van roadblocks
  • Vaak is huren veel goedkoper dan het aanschaffen van roadblocks
  • Een verhuurder als SafetyBloxx regelt het transport bij verhuur van de betonblokken
  • In veel gevallen gaat het om een jaarlijks evenement, waarbij je je niet 365 dagen gebruik hoeft te maken van de roadblocks

Het is dan ook slim om voor jezelf een berekening te maken. Tip: bekijk de tarieven van SafetyBloxx om de prijzen per blok per week te zien.

Check de ervaring van de verhuurder bij plaatsen van roadblocks

Uiteraard is het belangrijk om samen te werken met een partij die ervaring heeft met het plaatsen van roadblocks. Of nog beter: een verhuurder die een specialist is op het gebied van speciale betonblokken die hiervoor gemaakt zijn. Ga daarom altijd op zoek naar eerdere ervaringen en referenties. Bij SafetyBloxx werken we bijvoorbeeld samen met All4 Events & Entertainment, een toonaangevende specialist op het gebied van verkoop en verhuur van alle soorten facilitaire voorzieningen voor evenementen.