Een van de voornaamste doelen bij het organiseren van een evenement of festival is het vermaken van je bezoekers. Of het nu gaat om een leuke kerstmarkt, een gave kermis of een spectaculair optreden. Hoewel het vermaak en plezier vaak hoog in het vaandel staan bij de organisatoren, is ook de veiligheid een belangrijk punt om bij stil te staan. Denk aan beveiliging, wegversperringen en speciale protocollen bij onveilige situaties zoals storm. In deze blog zetten we op een rij waarom roadblocks voor evenementen een must zijn!

Roadblocks houden verkeer tegen

Een van de belangrijkste functies van roadblocks, is dat deze verkeer tegenhouden. Het is met wegversperringen in de vorm van roadblocks praktisch onmogelijk om het festival- of evenemententerrein op te rijden. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat de organisatoren plattegronden maken van het terrein en belangrijke toegangswegen afzetten met roadblocks.

Roadblocks stellen bezoekers gerust

Niet alleen hebben de roadblocks de functie om verkeer tegen te houden. Ook de indirecte functie van het geruststellen van bezoekers is een belangrijke: bezoekers zien op die manier dat er rekening is gehouden met hun veiligheid. Zo kunnen zij zorgeloos een bezoek brengen aan kerstmarkt of met een gerust gevoel hun kinderen laten genieten van een leuke attractie op het kermisterrein.

Roadblocks zorgen voor duidelijkheid

Bij het bezetten van een terrein of gebied met een evenement, wil je een duidelijke grens creëeren. Het dient voor bezoekers duidelijk te zijn tot waar het terrein loopt, evenals voor niet genodigden. Met opvallende roadblocks kun je dus niet alleen een weg versperren, maar hiermee ook een terrein afbakenen. Dit is tevens ook een groot pluspunt voor de organisatoren, die vaak verantwoordelijk zijn voor wat er binnen het terrein plaatsvindt.  Baken het af!

Roadblocks kunnen zorgen voor een completer plaatje

Als laatste maar niet als onbelangrijkste functie: de roadblocks kunnen zorgen voor een completer plaatje en betere sfeer. Hierbij dien je uiteraard wel rekening te houden met een aantal factoren. Zo raden we je aan om niet te gaan voor de rood-wit gestreepte roadblocks. Hoewel deze uiteraard opvallen, kunnen deze als groot nadeel hebben de sfeer van het evenement of festival te beïnvloeden. Met de roadblocks van SafetyBloxx, Bloxx, zal er geen afbreuk zijn op de sfeer. Sterker nog: door zitplaats te bieden voor bezoekers en diverse mogelijkheden om aan te sluiten op het totale plaatje is er sprake van een win-win situatie. Veiligheid en vermaak! Tip: lees ook onze 5 tips bij het huren van roadblocks om een goede keuze te maken voor een wegversperring in de vorm van roadblocks voor een evenement.