Wie wordt er niet blij van een kerstmarkt of een midwinterfeest? Lichtjes, mooie artikelen, koek-en-zopie en de blije gezichten van de bezoekers maken kerstmarkten en andere winterevenementen tot een welkome afwisseling in de donkerste dagen van het jaar. Achter de schermen vraagt een dergelijk evenement wel om de nodige aandacht, waaronder een doordacht veiligheidsplan op het gebied van ongewenst verkeer.

Veiligheid op kerstmarkten

Als organisator van een kerstmarkt en/of als gemeente staat u uiteraard pal voor het welbevinden én de veiligheid van uw bezoekers en/of inwoners. Het zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn dat bezoekers zich veilig voelen op een kerstmarkt. Helaas is dit, gezien enkele tragische gebeurtenissen in de afgelopen jaren, niet altijd het geval. Voorzorgsmaatregelen in de vorm van roadblocks zijn een must om zeldzame, maar mogelijke calamiteiten te voorkomen. Bovendien zijn zichtbare voorzorgsmaatregelen een duidelijk signaal aan bezoekers dat ze optimaal worden beschermd. Tegelijkertijd dragen de veelvuldig toegepaste grijsbetonnen roadblocks zeker niet bij aan een ontspannen kerstsfeer.

SafetyBloxx: vriendelijk én robuust

Betonnen roadblocks die doen wat ze moeten doen, zonder afbreuk te doen aan een evenement: juist dit veiligheidsvraagstuk inspireerde ons bij het ontwikkelen van een ander type betonnen roadblock. SafetyBloxx zijn vriendelijk en sfeerverhogend: het gekleurde beton en de mogelijkheid tot het gebruik als zitplaats zorgt ervoor dat bezoekers de blokken niet als een dreigend object ervaren. Tegelijkertijd staan SafetyBloxx wel degelijk hun mannetje wanneer het erop aankomt: het unieke design van gewapend beton doet ongewenst verkeer halt houden en zelfs bij hoge snelheden afremmen.

Kies voor bescherming met aantrekkelijke roadblocks

Wilt u uw bezoekers optimaal beschermen, maar geen concessies doen op het gebied van sfeer? Anders dan veel andere roadblocks en wegversperringen, zijn SafetyBloxx multifunctioneel. Ze kunnen op diverse plekken worden geplaatst, aan weerszijden van de wandelpaden of juist als onderbreking van de stroom bezoekers op een centraal plein. SafetyBloxx zijn flexibel te huren en te plaatsen. Indien gewenst, denken we graag mee over de beste opstelling op uw specifieke locatie. Het gewenste aantal SafetyBloxx wordt op uw locatie geleverd en ook weer opgehaald.

Wilt u meer weten over het plaatsen van betonnen roadblocks bij winterevenementen zoals kerstmarkten, winterfairs of bijvoorbeeld tijdelijke ijsbanen? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem gerust contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.