Wanneer je een evenement of festival organiseert, is de evenementen afzetting een belangrijk onderdeel op het gebied van veiligheid. Door de afzetting van een terrein voor een evenement goed in kaart te brengen en te regelen, wordt de veiligheid van de bezoekers gewaarborgd.

Bij het afzetten van een evenementen terrein kan er gekozen worden voor verschillende ‘barriers’. Een van de voornaamste keuzes zijn betonnen roadblocks, waarmee je complete wegen direct kunt versperren voor verkeer.

Wat is belangrijk bij evenementen afzetting

Wanneer je op zoek gaat naar mogelijkheden voor evenementen afzetting, zijn er een aantal zaken die ontzettend belangrijk zijn voor het maken van de juiste keuze. We zetten de belangrijkste zaken op een rij:

  • Sterk materiaal: de roadblocks voor de afzetting dienen gemaakt te zijn van sterk materiaal, zodat deze tegen bestand zijn tegen aanrijdingen en niet verwoest kunnen worden.
  • Getest op verschillende situaties: ook dienen de roadblocks getest te zijn voor diverse situaties die zich kunnen voordoen. Denk aan een vrachtwagen die tegen een roadblock aanrijdt.
  • Niet weg te halen: uiteraard is het niet de bedoeling dat de evenementen afzetting verplaatst kan worden door onbevoegden. Het is dus belangrijk dat de roadblocks ontzettend zwaar zijn, waarbij het onmogelijk is om deze te verplaatsen.
  • Duidelijk herkenbaar: de versperring dient duidelijk zichtbaar te zijn als een afzetting. Het is belangrijk dat het duidelijk is dat het terrein is afgezet en een voertuig geen toegang heeft tot het terrein.

Huren van roadblocks voor evenementen afzetting

In veel gevallen wordt er gekozen voor het huren van roadblocks, in plaats van deze te kopen. Roadblocks huren voor evenementen kan interessant zijn bij de volgende situaties:

  • Er is geen budget voor het kopen van roadblocks
  • Er is niet genoeg opslagruimte om de roadblocks op te slaan
  • Het is een eenmalig evenement, waardoor huren voordeliger is

Wanneer je de evenementen afzetting huurt, is het wel belangrijk om het transport en de plaatsing van de afzetting te laten regelen door de aanbieder. Goed nieuws: bij SafetyBloxx nemen we dit allemaal uit handen!

Schakel SafetyBloxx in voor uw evenementen afzetting

Bij SafetyBloxx kun je onze Bloxx huren als evenementen afzetting. Deze betonblokken zijn speciaal gemaakt om terreinen te beschermen tegen onuitgenodigd en ongewenst verkeer. Zo zijn de Bloxx getest op aanrijdingen: als er een vrachtwagen met een snelheid van 40 kilometer per uur tegen de roadblocks aanrijden, kantelen deze en wordt het voertuig direct afgeremd.

Huren, transporteren én laten plaatsen

Wanneer je er voor kiest om de Bloxx te huren, kun je ook het transport en de plaatsing van deze afzetting door ons laten regelen. Neem contact op voor de mogelijkheden, zodat we samen kunnen zorgen voor een passende en vooral veilige oplossing!