De openbare ruimte vraagt aan de ene kant om vrij baan voor initiatieven zoals events en markten, maar heeft ook een beschermende taak voor bewoners en bezoekers te voet. Het plaatsen van SafetyBloxx maakt optimale bescherming van voetgangers tegen ongewenst verkeer mogelijk, zonder dat passanten onnodig worden verontrust.

De openbare ruimte als sfeermaker

Openbare ruimten zoals straten, pleinen en parken zijn de levensaders van een stad. Ze zijn beeld- en sfeerbepalend voor afzonderlijke wijken, maar hebben vaak ook representatieve en recreatieve functies voor een stad en plaats als geheel: denk bijvoorbeeld aan pleinen zoals de Dam in Amsterdam of het Schouwburgplein in Rotterdam. Maar ook in kleinere plaatsen en steden zijn pleinen, parken en voetgangersgebieden de sfeermakers.

Een warm en veilig welkom in de openbare ruimte

Kenmerkend voor openbare ruimten is hun gedeelde, sociale functie. Vaak zijn openbare ruimten de plek waar bewoners en bezoekers elkaar informeel ontmoeten. Maar deze gebieden zijn bij uitstek ook een locatie voor evenementen, zoals markten, kermissen of concerten in de open lucht. Juist op piekmomenten zit een ongeluk letterlijk in een klein hoekje.

Het voorkomen van incidenten

De afgelopen jaren is er helaas sprake van een toenemend aantal incidenten met betrekking tot verkeer in de openbare ruimte. Soms is hierbij sprake van een terroristisch motief, maar vaker gaat het om onzorgvuldig menselijk handelen of een samenspel van omstandigheden. Gemeenten die de vergunning verlenen voor evenementen en organisatoren van evenementen moeten een afdoende antwoord hebben op dit type – gelukkig zeldzame – incidenten.

Roadblocks plaatsen

Niet alleen evenementen, maar ook tijdelijke situaties, zoals een herinrichting van een openbare ruimte of pop-up initiatieven, vragen om een doordachte inrichting van de openbare ruimte. Het plaatsen van betonnen roadblocks op strategische locaties is een oplossing, maar conventionele roadblocks zijn verre van sfeerverhogend. De aanwezigheid van deze opvallende elementen garandeert weliswaar de veiligheid, maar geeft bezoekers juist vervelende associaties en maakt een ontspannen verblijf niet eenvoudiger.

The best of both worlds

Of het nu gaat om evenementen of een meer langdurige oplossing, SafetyBloxx biedt het antwoord met the best of both worlds: robuuste bescherming van voetgangers in een prettig, multifunctioneel jasje. De SafetyBloxx zijn in kleur leverbaar en kunnen ook functioneren als tijdelijke zitplek, markering van de toegang naar het event of geleider van de verkeersstroom. Meer weten over het tijdelijk plaatsen van SafetyBloxx in de openbare ruimte? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een
offerte aan.