Roadblocks zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld van grote steden en rondom evenementen. Het geeft een veilig gevoel dat ze er staan, maar tegelijkertijd vormen ze ook een stoorzender. Hoewel betonnen roadblocks voor meerdere doelen kunnen worden ingezet, associëren veel mensen deze wegversperringen met terroristische aanslagen en noodlottige ongevallen. Het idee dat dit ook anders zou kunnen, inspireerde ons bij het ontwikkelen van onze SafetyBloxx.

“Out of the Bloxx” design

De meeste reguliere roadblocks bestaan uit ongecompliceerde, rechthoekige vormen. Ook SafetyBloxx bestaan uit relatief eenvoudige vormen, maar wel met eentwist. Ons team bestaat uit een evenementen- en betonspecialist, en een logistieke partner: ieder met een eigen invalshoek. Onze drie perspectieven leidden al snel tot dit simpele maar innovatieve ontwerp, met drie grote voordelen ten opzichte van reguliere roadblocks.

1.De roadblock met een vriendelijke uitstraling

SafetyBloxx ogen vriendelijk en gaan op een prettige wijze in het straatbeeld op. Ze zien er anders uit dan reguliere roadblocks, waardoor bezoekers en voorbijgangers niet direct een vervelende associatie ervaren. Qua prestaties doen onze roadblocks niet onder voor traditionele modellen. SafetyBloxx zijn vriendelijk wanneer het kan, en stevig wanneer het moet.

2. Eenvoudig te vervoeren en te plaatsen

SafetyBloxx bestaan uit een vierkante zuil die oprijst uit een kubusvormig blok. De roadblock is hierdoor optimaal stabiel én maakt dat gemotoriseerd verkeer drastisch afremt en tot stilstand komt. Ook zorgt dit vernieuwende ontwerp ervoor dat SafetyBloxx makkelijk te vervoeren, te plaatsen en weer te verwijderen zijn. Daarom zijn ze te huur voor kortere én langere periodes, en bij uitstek ook geschikt voor evenementen en festivallocaties.

3. Multifunctioneel: meer dan alleen een roadblock

Het grootste deel van de tijd is een roadblock gelukkig niet nodig: ze staan er alleen maar om vervelende voorvallen te voorkomen. Jammer, want op sommige plaatsen en festivals is ruimte schaars, en nemen roadblocks de ruimte in die ook voor leukere dingen kan worden gebruikt. Onze SafetyBloxx zijn echte feestnummers: ze kunnen ook worden gebruikt als tijdelijke zitplek en als meetingpoint.

Momenteel verkrijgbaar in twee kleuren

Op dit moment zijn onze SafetyBloxx verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk in een rustige antraciet grijze tint en in opvallend terra. In de toekomst kan het assortiment worden uitgebreid met SafetyBloxx in andere kleuren. Meer weten over onze Bloxx? Vraag een offerte aan of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.