Wanneer je van plan bent om een evenement te organiseren, dient een gedeelte van je aandacht ook uit te gaan naar de veiligheid. Dit is een wezenlijk onderdeel van het organiseren van een evenement, wat verder gaat dan het inhuren van beveiliging. In deze blog zetten we 4 tips op een rij voor een veilig evenement organiseren. Waar moet je aan denken en hoe zorg je voor de juiste veiligheidsoplossingen?

Veiligheid regelen hoort bij een evenement organiseren

Voor we de tips voor veiligheid met je delen, is het belangrijk om eventjes stil te staan bij het onderwerp veiligheid. Een evenement trekt vaak bezoekers die verwachten dat het evenement veilig te bezoeken is en er nagedacht is over bepaalde situaties. Denk aan een nooduitgangen bij bepaalde situaties, het veilig kunnen opbergen van spullen tijdens het evenement of bijvoorbeeld het tegenhouden van ongewenst verkeer. Het is dan ook een must om veiligheid niet te vergeten bij het organiseren van een evenement. Laten we kijken naar de tips!

1. Denk na over noodsituaties bij een evenement

Het is goed om stil te staan bij mogelijke noodsituaties. Door in kaart te brengen wat er allemaal voor zou kunnen komen bij een evenement, kun je overal duidelijke plannen en acties voor vaststellen. Door dit duidelijk te bespreken en uit te schrijven, weten organisatoren straks precies wat er gedaan kan worden bij een mogelijke noodsituatie. Daarbij kom je ook niet voor verassingen te staan.

2. Stel een verkeersplan op voor tegenhouden van ongewenst verkeer

Een belangrijk onderdeel van veiligheid is het opstellen van een verkeersplan. In veel gevallen komen vergunningen ook om de hoek kijken: denk wanneer het gaat om een evenement waarbij verkeersregelaars nodig zijn, of waarbij complete stukken weg afgesloten dienen te worden. Met name dat laatste is belangrijk: je wilt voorkomen dat er ongewenst verkeer op het terrein van het evenement komt. Bij SafetyBloxx kunnen we je hierbij helpen in vorm van betonnen roadblocks. Roadblocks huren voor evenementen is bij ons mogelijk.

3. Bekijk vormen van beveiliging

Naast het bedenken van mogelijke noodsituaties en een duidelijk verkeersplan met wellicht enkele roadblocks, is het ook belangrijk om na te gaan of je andere vormen van beveiliging wenst. Dit kan zowel gaan om daadwerkelijke beveiligers op het terrein tijdens het evenement, als om beveiligingscamera’s die 24/7 bekeken worden op afstand. Het kan nooit kwaad om in contact te komen met een beveiligingspartij die reeds ervaringen heeft met het waarborgen van de veiligheid van een evenement.

4. Werk samen met experts die werk uit handen nemen

Wanneer je een evenement organiseert, wil je je het liefst kunnen focussen op de plezierige kant van een evenement. Denk aan de line-up, de uitnodigingen en het vinden van een geschikt evenemententerrein. Het is daarom slim om experts te benaderen voor het waarborgen van de veiligheid. Bij bijvoorbeeld het huren van roadblocks, wil je natuurlijk niet zelf het transport te hoeven regelen. Bij SafetyBloxx kunnen wij het transport van roadblocks uit handen nemen. Zowel het plaatsen als weghalen regelen wij!

Benieuwd naar de mogelijkheden bij SafetyBloxx?

Heb jij een wens voor roadblocks voor een veilig evenement organiseren? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee, ook bij het plaatsen van onze roadblocks op de juiste strategische plekken.