Een festival, groot of klein, valt of staat met een goede voorbereiding. Sfeer, line-up, communicatie, voorzieningen en een doordacht veiligheidsplan staan aan de basis van een geslaagd evenement. Er komt heel wat bij kijken om succesvolle en bovenal veilige festivals te organiseren. Helaas hebben er in Nederland en omringende landen de afgelopen jaren regelmatig incidenten plaatsgevonden. Maatregelen zoals betonnen roadblocks bij de ingangen en uitgangen van het festivalterrein zijn bij een goed georganiseerd festival niet meer weg te denken. Betonnen wegversperring kan helpen de (verkeers)veiligheid te handhaven. Hiermee worden niet alleen onoverzichtelijke situaties en ongelukken voorkomen, maar wordt ook het, gelukkig kleine, risico op een terroristische aanslag verminderd.

Roadblocks: een integraal onderdeel van het veiligheidsplan

Juist op een festival, waar bezoekers komen om zich te ontspannen en te vermaken, kunnen reguliere betonblokken afbreuk doen aan de ontspannen sfeer. Tegelijkertijd wilt u als organisator niets aan het toeval overlaten. Precies hiervoor ontwikkelde ons team de unieke SafetyBloxx. SafetyBloxx zijn naast mooi, robuust en multifunctioneel, ook flexibel te plaatsen. Dat is wel zo handig wanneer u voor en na het festival de toevoerwegen wilt gebruiken voor opbouw of afbouw van het festival. Bovendien kunnen wij u ondersteunen bij het correct plaatsen van onze betonnen roadblocks.

Tip: houd rekening met de doorgang voor mindervaliden

Belangenorganisaties wijzen erop dat er lang niet altijd voldoende rekening wordt gehouden met de doorgang voor mensen die minder goed ter been zijn. Wanneer u ervoor kiest om een bepaald pad of een wandelroute met betonnen roadblocks te beveiligen, houd er dan rekening mee dat mensen in een scootmobiel of brede rolstoel ook veilig moeten kunnen passeren. Bekijk ook of de route verder optimaal begaanbaar is voor deze groep bezoekers.

Onvoorziene omstandigheden: een frisse blik doet wonderen

Eén gemene deler van een aantal incidenten die de afgelopen jaren op festivals plaatsvonden, was dat er sprake was van onvoorziene omstandigheden. Er was bijvoorbeeld niet gerekend op grote groepen voetgangers tegelijk, of de weersomstandigheden veranderden sterk op zeer korte termijn. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de organisatie van een festival niet ieder risico kan wegnemen. Wel loont het de moeite om een second opinion te vragen aan een externe deskundige. Naast de productie, verhuur en plaatsing van onze SafetyBloxx kunnen wij u ook adviseren bij een strategische plaatsing van de roadblocks. Ons team bestaat uit drie ervaren en betrouwbare partners, ieder met een eigen expertise op het gebied van evenementenorganisatie, transport en de fabricage van beton. Wij weten ook de weg op het gebied van andere aspecten van evenementen.

Offerte vragen voor betonnen roadblocks

Wilt u meer weten over het huren van betonnen roadblocks voor uw specifieke evenement? Vraag dan direct een offerte aan. Liever eerst vrijblijvend kennismaken, of sparren over een verkeers- of veiligheidsplan? Wij denken graag met u mee.