Hoe beschermt u de bezoekers van een popconcert tegen nare voorvallen? Naast een goed security team, een solide ontruimingsplan en overleg met hulpdiensten, spelen ook betonnen roadblocks een rol bij de optimale bescherming van bezoekers.

Veiligheid bij popconcerten: een unieke uitdaging

Popconcerten zijn bij uitstek evenementen waar grote aantallen bezoekers op één plek en tijd bij elkaar komen. Dat maakt het veilig organiseren van een concert tot een unieke uitdaging. Daarnaast vinden veel concerten ’s avonds plaats, waardoor vooraf en vooral na afloop onoverzichtelijke verkeerssituaties kunnen ontstaan. Bovendien is ook de stemming onder de bezoekers, afhankelijk van de aard van het concert, een aandachtspunt. Reden te meer om ook aandacht te hebben voor de verkeersstromen buiten het podium, het veld of de hal. Echte aandacht voor de veiligheid van de bezoekers houdt namelijk niet op bij het verlaten van de directe omgeving van het concert.

Roadblocks bij evenementenhallen

Vindt een concert plaats in een evenementenhal of een concertzaal? Roadblocks bij de ingang en in de wijdere omgeving van de locatie garanderen de veiligheid van bezoekers bij aankomst en het verlaten. Denk bijvoorbeeld aan de looproute naar het parkeerterrein of
richting een station, of een andere halte voor openbaar vervoer. Onze SafetyBloxx hebben een vriendelijke uitstraling, waardoor bezoekers in een ontspannen sfeer de locatie betreden en verlaten. Ondertussen zijn ze voor de meer opmerkzame bezoeker wel een
zichtbaar teken dat de veiligheid wordt gewaarborgd.

Betonblokken en wegafzetting bij festivalterreinen

Popconcerten op tijdelijke festivalterreinen kunnen meestal niet meeliften op een blijvende infrastructuur. En dat terwijl juist festivals enorme aantallen bezoekers trekken die zich op verschillende manieren naar én van de concertlocatie bewegen. Door onze samenwerking met A4E weten we precies wat de uitdagingen van concerten op tijdelijke locaties zijn. Wij doen, indien gewenst, meer dan alleen het bezorgen van de SafetyBloxx: we kunnen ook adviseren bij een correcte en strategische plaatsing.

Meer weten over onze sfeervolle roadblocks?

Noodlottige ongevallen en terroristische aanslagen zijn gelukkig zeldzaam, maar wel een realiteit waarmee u als organisator/promotor van een concert rekening moet houden. Klassieke betonblokken hebben een beladen uitstraling en dragen niet bij aan een ontspannen aankomst, verblijf en vertrek van bezoekers. Precies dit vraagstuk inspireerde ons bij het ontwerp van onze SafetyBloxx: de sfeervolle roadblock met een stevige binnenkant van gewapend beton. Wilt u de bezoekers van uw concerten ook de beleving bieden van een avond of weekend uit, zonder de veiligheid uit het oog te verliezen? Flexibele plaatsing, kortdurend of voor een langere periode is mogelijk. Vraag vrijblijvend informatie of direct een offerte aan: wij denken graag met u mee.