Er zijn verschillende manieren om een weg af te sluiten voor ongewenst verkeer bij evenementen. Hiervoor zijn in onze ogen roadblocks de meest geschikte oplossing. Bij SafetyBloxx bieden we met onze eigen Bloxx handvatten voor het veilig afsluiten van toegangswegen. Waarom de Bloxx hiervoor geschikt zijn lichten we uit met behulp van enkele voordelen van roadblocks.

1. Roadblocks houden ongewenst verkeer tegen

Een van de allergrootste voordelen en ook meteen het belangrijkste aspect, is dat ongewenst verkeer tegengehouden wordt. Hiervoor kun je roadblocks goed inzetten, waarbij het wel ontzettend belangrijk is dat de betonblokken getest zijn.

De Bloxx van SafetyBloxx zijn bijvoorbeeld zo ontworpen dat een vrachtwagen met ongeveer 40 kilometer per uur direct afgeremd wordt wanneer deze tegen de Bloxx aanrijdt. De roadblocks gaan namelijk kantelen, waardoor deze onder de vrachtwagen klem komen te zitten.

2. Roadblocks zorgen voor duidelijkheid

Bij het organiseren of opzetten van een evenement, wil je graag duidelijkheid creƫeren voor bezoekers. Tot waar is het terrein en waar mag ik wel of niet met de auto komen? Bij het plaatsen van roadblocks in de vorm van betonblokken is het voor zowel bezoekers als niet genodigden duidelijk waar het evenement plaatsvindt en waar niet.

In veel gevallen zijn roadblocks dan ook uitgevoerd in opvallende kleuren of met hoog contrast kleurcombinaties. Hierbij is het wel belangrijk om te letten op de vriendelijke uitstraling van de roadblocks, iets wat we bij SafetyBloxx hoog in het vaandel hebben staan (zie straks voordeel 5).

4. Roadblocks zorgen voor een veilig gevoel

Naast het creƫeren van duidelijkheid voor bezoekers, dragen roadblocks ook bij aan een veilig gevoel. Een bezoeker dient een plezierige dag te ervaren en zich niet druk hoeven te maken op het gebied van veiligheid. Met het toepassen van roadblocks zal de bezoeker zich sneller gerust gesteld voelen.

Ditzelfde is vaak het geval bij omwonenden, die op deze manier niet hoeven te vrezen over een verkeerschaos of rondlopende bezoekers die niets in een bepaald gebied te zoeken hebben.

5. Roadblocks kunnen bijdragen aan sfeer

Een van de zeldzamere voordelen op het gebied van roadblocks: ze kunnen bijdragen aan de sfeer van een evenement of bijvoorbeeld festival. Een roadblock dient opvallend te zijn, denk aan de rood/wit gestreepte betonblokken. Echter kan dit zorgen voor een sfeerloos effect: met de Bloxx van SafetyBloxx bieden we een vriendelijke variant op de betonnen roadblocks aan.

Door het unieke ontwerp in combinatie met de aantrekkelijke uitstraling is dit voordeel zeker van toepassing op onze Bloxx. Bekijk meer informatie over onze Bloxx.